Превъзпитават малолетни и непълнолетни в специализиран кабинет

08/09/2021 17:22 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Откриха консултативен кабинет за работа с малолетни и непълнолетни извършители на противообществени прояви. С тях ще работят педагози и психолози. Родителите също може да участват в заниманията.

Центърът е в Сандански. Откри го кметът на града Атанас Стоянов. Специализираният кабинет работи към Местната комисия за борба с противообществени прояви на деца от 8 до 18-годишна възраст.

Консултациите са безплатни и при гарантирана анонимност. Екипът ще извършва възпитателно – корекционна дейност провинилите се в обществото.

Ще се работи и с родители, които срещат затруднения при отглеждането и възпитанието на децата и ще се участва в проекти и програми, свързани с превенцията на противообществени прояви и престъпления, бягство от дома, непосещаване на училище, употреба на алкохол и наркотици.

Дейностите в консултативния кабинет ще се осъществяват в зависимост от конкретните потребности на лицата, като могат да бъдат привличани различни специалисти, а при възможност ще се провеждат и психологични или психиатрични изследвания от психолозите или психиатъра в кабинета.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook