Президентът: Харчат се милиарди без никакви правила

31/03/2020 17:01 0 Коментирай

Президентът Румен Радев обяви след заседание на Кризисния щаб в Благоевград, че ще предложи на здравното министерство всички заразени да се лекуват само в една болница.

Така ще се направи възможно безопасно да се обслужват пациенти с други заболявания, смята държавният глава.

"Трябва да си поставим ясна национална цел. Възможно най-бързо, но управляемо и безопасно да се върнем относително към нормален ред на живот, заяви президентът Румен Радев. Да възстановим свободата на движение на хора и стоки", каза радев.

Президентът коментира икономическата ситуация и искането за нов заем за справянето с коронавируса. Той заяви, че е настоявал за убедителни и всеобхватни мерки, най-вече социални.

"Това, което се предлага сега е тегленето на заеми, което задължава хората към банките. У нас 10 години ни говорят, че имало резерв. Всяка година се харчат милиарди от така наречения излишък без никакви правила. Кризата обаче показа, че всъщност хазната е празна и трябва заем. И този път трябва да сме много внимателни и този заем да се харчи при строг обществен контрол. За да не стане така парите пак да потънат, както всичко останало досега", каза Румен Радев.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook