Президентът награди певица и хореограф от Кюстендилско

26/08/2021 17:28 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Почетен знак на държавния глава получиха изявени дейци на културата от Кюстендилско. Президентът Румен Радев награди народната певица Олга Борисова и хореографът Димитър Манов.

Олга Борисова е родена е на 28 юни 1941 година в кюстендилското село Жиленци. От 1964 година е солистка на Ансамбъла за народни песни към БНТ и БНР, а по-късно на вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове“. Удостоена със званието почетен гражданин на Кюстендил през 2006-та.

Димитър Манов е роден на 22 Август 1941 година в китното кюстендилско село Соволяно.

Завършил е Държавно хореографско училище, след което е приет е с конкурс в Държавен ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев”, където работи до 1977 година и бързо израства като солист-изпълнител. Едни от най-запомнящите му се изпълнения са: Младоженецът в музикално-танцовата картина „Тракийска сватба” и един от солистите в камерния танц „Левенти”.

Днешната церемония е израз на дълбоката признателност на нашето общество за вашия талант, упорит труд и всеотдайност към каузата за духовен просперитет на България, изтъкна президентът. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook