Президентът празнува рожден ден в Кресна, Сандански и Петрич

18/06/2020 10:18 0 Коментирай

Президентът Румен Радев е на рейд в Югозапада. Днес той става на 57 години. Кметовете на Перник, Кресна, Сандански и Петрич са подготвили изненади за държавния глава.

След срещата му с градоначалника на Перник Станислав Владимиров, която е към 11.00 часа, Радев тръгва към Кресна. Там ще го благослови лично владиката дядо Серафим.

Държавният глава Румен Радев е планирал среща със земеделски производители и фермери в Кресна. Подготвен е тържествен ритуал по посрещането му, съобщиха от кабинета на кресненския кмет Николай Георгиев.

В 13.00 е срещата на президента с градоначалника. След това президентът ще посети Храм-паметник "Свети Иван Рилски". Той ще се поклони пред костите на загиналите български герои във войните от началото на XX век.

След църковния ритуал е приемната му със земеделците. Визитата на Румен Радев е по покана на кмета Георгиев. Очаква се той да се помоли за здраве в Роженския манастир.

След Кресна Румен Радев се отправя към Сандански и Петрич. От пресслужбата му съобщават, че рейдт там е на 19 юни. В 9.00 часа в петък е срещата му с кмета Атанас Стоянов и представители на ръководството на Общината.

По-късно през деня държавният глава ще посети Петрич, където в 10.00 часа ще разговаря с кмета Димитър Бръчков. В 10.30 часа президентът ще бъде в античния град Хераклея Синтика.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook