Приемат с есе в ЮЗУ - Благоевград

09/04/2023 17:32 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Югозападният университет в Благоевград обяви конкурс за есе на български или на английски език за кандидат-студенти. Всички отличени участници получават получат сертификат,  с който ще се приемат в пет от специалностите на Филологическия факултет.

Темите в конкурса са „Думите - пътят към другите", "Моето писмо в бутилка", "Пътят като представа за движение в пространството и времето" и "Ако можете да предложите на световните лидери дадена книга, коя ще бъде тя и защо".

Темите за конкурса на английски език са: „Monsters are real. Ghosts are too. They live inside of us, and sometimes, they win.” (Stephen King), „Could you imagine your life without digital enhancement?”, „A life on-line – consequences of physical alienation” и „Physical alienation leads to social indifference. To what extent do you agree?”.

В тазгодишния конкурс кандидат-студентите имат възможност да участват и с тема „Фолклорните традиции в моя роден край“ на български или на английски език, с която да кандидатстват за специалността„Английски език и етнология“.

Желаещите да участват в конкурса следва да изпратят своите есета на имейл konkurs_swu@abv.bg до 20 май 2023 г. Резултатите ще бъдат обявени до 25 май.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook