Природозащитник съди Басейнова дирекция - Благоевград

11/08/2021 15:45 1 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Природозащитник от Благоевград призова за сериозен отпор срещу виновните за отровния въздух. Владимир Милушев, организатор на множество акции за опазване на паркове, гори и чиста среда, съди Басейнова дирекция-Благоевград.

Делото е заради отказана му обществена информация, свързана с основния замърсител на въздуха в Благоевград - комина на Био ТЕЦ "Рубин". Милушев питал на какво основание собствениците на "Рубин" имат разрешително за водовземане от минаващата през Благоевград река Бистрица.

"За да работят институциите добре, зависи и от всички нас. Вчера бях в съда на дело по моя жалба срещу отказа на Директора на Басейнова дирекция, Благоевград да предостави информация относно продължаващо години наред незаконно водоползване от един от големите замърсители на въздуха в Благоевград - Био ТЕЦ "Рубин". Резултатът от делото ще е ясен до един месец. Същият директор на Басейнова дирекция бе освободен. Дано това е знак, че нещата ще започнат да се случват по по-нормален начин. Знак, че институциите ще си вършат работата, а всички ние ще дишаме по-чист въздух и живеем в по-добър Благоевград", коментира в социалните мрежи Владимир Милушев.

"За да можем заедно да опазим въздуха или водата чисти, за да не загубим градските паркове и вековните гори трябва да знаем какви права имаме като граждани, какво и как можем да направим. Нека отделим няколко часа от времето си в замяна на възможността да не бъдем пасивни наблюдатели, а да участваме когато се определя в каква среда ще живеем", призова Милушев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Къдравелко -
    Супер! Не е лошо първо да отиде да гаси пожари, предвид званието под което се представя. Второ, нека даде информация за въздуха в центъра на града и \"Рубин\" и трето, защо е мълчал когато гл. архитект на града е направил УПИ за въпросното бачиново, а сега излиза да събира дивиденти? Какви вековни гори, гората изгоря... Страхотен е!

Социално

новини благоевград facebook