Присъди по казус с присвоен имот от агент на ДАНС

27/04/2021 17:19 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Заради отказ на петрички магистрати да разгледат казус с присвоен имот от агент в ДАНС, съдът в Кюстендил приключи наказателен процес за лъжесвидетелстване пред нотариус. Делото бе образувано преди години заради фалшив документ, подписан от бившия главен архитект в Петрич Борил Божиков и подкрепен с лъжливи показания пред нотариус Елена Якова от три общинарки в Петрич.

Наложиха наказание по 6 месеца лишаване от свобода, но условно, на Т. Й., В. П. и Ж. Т. Те са с чисто съдебно минало. С действията си са искали да узаконят жилищен имот на дансаджията Радостин Нурков и отнеговата сестра Петранка Нуркова, която по това време е била пиар в Общината.

Съдебната сага е от преди 2015 година. Делото първоначално завел Емил Нурков - чичо на спецполицая, който в петричкия съд успя да докаже, че го е лишил от съсобственост в сграда на улица "Осъм" в южния град Радостин Нуков тогава бе осъден на плати на роднината си 1800 лева обезщетение. Твърденията на семейството на Емил Нурков, че племенникът му Радостин и сестра му Петранка, са се сдобили с удостоверение за търпимост, което се оказа фалшиво.

Имотната сага на семейство Нуркови обаче не спира. Радостин Нурков тормози роднините си, влиза неправомерно в сградата, за която водят дела. Това бе потвърдено от записи на видеокамери пред къщата, за които Радостин явно не е знаел.

"При всичките си действия той се възползваше от служебното си положение като служител на ДАНС и манипулираше полицейските и други органи. Случвало се да идва в дома ни в 22 часа с полицаи, които настояваха да ги пуснем в къщата. За всички случаи сме подавали жалби и сигнали в полицията, но без резултат. Полицаите, които посещаваха дома ни след сигналите се страхуваха да предприемат каквото и да е, заради служебното положение на Радостин. В присъствието на полицейски служители се е стигало и физическа агресия срещу съпругата ми, за което тя има медицинско свидетелство.
Направи ни впечатление, че полицаите, които идваха по повод наш сигнал се обръщаха към него с думите „шефче“ и изпълняваха всички негови нареждания“, пише в една от жалбите си семейството на Емил Нурков.

Така се стигна до делото за оспорване на нотариалния документ за собственост и осъждането на лъжесвидетелките от съда в Кюстендил. Делото бе пратено там, тъй като петричките съдии масово си направиха самоотвод.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook