Притискат избиратели да гласуват за парламентарно представена партия

22/03/2023 18:32 2 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Алармираха Районната избирателна комисия в Благоевград за оказван натиск за гласуване в полза на парламентарно представена партия.

Писмен сигнал е депозиран до председателя на РИК. Сочи се, че чиновнии от Якоруда заставят предимно възрастни хора и ползватели на социалната услуга "Топъл обяд" да упражнят вот за определен кандидат-депутат. В противен случяй щели да ги лишат от безплатната храна. Притискали ги също да гласуват в подвижната секция в Якоруда. В жалбата от Айше Осман Хасан, се твърди, че кметът Беди Осман е разпоредила да се издават медицински документи с невярно съдържание на всеки с цел контролиране на вота в полза на ДПС.

На следващо място в сигнала са наведени твърдения, че на отминалите парламентарни избори Айше Хасан е подала сигнал по същия казус. Със сигнала се иска да бъде направена проверка за действията на Общинска администрация - Якоруда и всички участници в издаването на фалшиви медицински на лица, които могат самостоятелно да се придвижват и нямат нужда да гласуват с придружител. Жалбата е публикувана в цялост в сайта на РИК-Благоевград.  След съвещание сигналът обаче е оставен без движение.  РИК – Благоевград не е орган, компетентен да установява истинността, респективно верността на издадени медицински документи.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Асие Шахин -
    Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ
  2. Лютви Х. -
    Беди О. И Куцузо и Карафеиз са на процент в Билдинг Компани, която редовно печели обществени поръчки в Якоруда... Отклоняват се средства яко...и за 20 години закопаха село Якоруда...но есен ще ги уволня ..а Станимир му е брат. На Боби Богданов...и..също е за Бобов Дол...като стана кмет наесен..

Социално

новини благоевград facebook