Признание за спортисти от Банско

31/03/2022 16:39 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Гордостта на Банско - Катрин Гемкова, е европейска шампионка. Състезателката на Таекуон-до клуб "Хоук Банско" се окичи със злато на Европейското първенство в Хърватия.

Катрин победи в четири срещи съпернички от Гърция, Чехия, Словения и на финал с Естония. Катрин доминира в една от най-трудните категории жени до 62 кг.
Нашето момиче е носител на две европейски титли и една световна при девойките. За състезателката това е второ поред международно съзнание от такъв ранг при жените.

Състезанието в Хърватия ще продължи до 2 април. На Катрин и́ предстоят още участия в отборните дисциплини.

Друг спортист от Банско - европейският шампион по биатлон Благой Тодев, днес бе отличен от кмета на града Иван Кадев.

Получи плакет на Община Банско за високи спортни постижения. На церемонията бяха олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, председател на Българска федерация по биатлон, Васил Сивков - генерален секретар на федерацията, председателят на Клуба по биатлон „Банско 2019“ Христо Воденичаров, треньорите Ирина Никулчина и Елена Дурчова, родителите на състезателя.

Благой Тодев сподели емоциите си от най-силния за сега сезон в кариерата си и благодари за подкрепата. Не скри мечтата си - световната купа, за която ще се бори упорито. Стреми се и към олимпийски медал. За да мотивира децата и младежите да излязат сред природата и да спортуват и за да ги насърчи да си поставят високи цели, европейският шампион възнамерява да обиколи всички училища с купите и медалите си и да разговаря с учениците.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook