Призоваха депутатите да върнат или дарят заплатите

25/07/2024 15:35 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Отправиха призив към народните избраници. "Върнете заплатите си, като не работите, поне ги дарете на пострадалите от пожарите хора", приканиха ги от женската организация на ВМРО.

 

Председателят на НЖО Султанка Петрова, която е бивш зам.-министър на социалната политика, е категорична, че след днешните публични изяви на председатели на парламентарни групи става ясно, че депутатите не изпълняват основните си функции.

"50 НС е изчерпано, депутатите не вършат основната си законотворческа дейност, а ползват парламентарната трибуна единствено за лична реклама. Затова и ВМРО настоява депутатските заплати да бъдат върнати, а парите пренасочени към много по-спешни дейности, като подпомагане на българите, засегнати от горските пожари и дори закупуване на техника за справяне с бедствия и аварии. Липсата на подобна техника се усети осезаемо при последните пожари, когато се наложи в помощ да ни бъдат пратени хеликоптери от Чехия и самолети от Испания", сочат в позиция от патриотичната организация.

Припомняме, че по тази тема се включи и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, като в своя позиция той обясни защо реално в момента няма техника.

Време е българските народни представители да проявят мъдрост, държавническо мислене, солидарност и съпричастност към хората, пострадали от безпощадните пожари, се посочва още в позицията.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook