Пробиха 800 метра от тунела при Железница

22/05/2020 08:48 0 Коментирай

Инспектират строителството на тунела при симитлийското село Железница. Съоръжението, което е част от АМ "Струма" е с дължина 2 километра.

На място днес са регионалният министър Петя Аврамова и шефът на АПИ Геоги Терзийски.

Цялото трасе на лота е е 4,4 километра и е разделен в 3 подучастъка - тунелът, и обслужващ път от двете страни на съоръжението.

"Железница" е най-дългият тунел, изграждан до момента у нас. Изпълнението на обекта, което започна през октомври миналата година, напредва и днес се очаква строителите ще достигнат до прокопаването на първите 800 метра в посока от Кулата към София.

На обекта се работи денонощно, без почивен ден едновременно в двете тръби и от двете страни на тунела. Съоръжението се изгражда по нов австрийски метод като се прокопават около 1,5-2 м във всяка тръба и посока на денонощие и веднага след това се прави първичната облицовка на съоръжението с крепежни елементи, пръскан бетон и анкери.

Усилено се работи и на участъците от двете страни на тунела. Отсечката преди съоръжението, пътувайки от София към Кулата, е с дължина 720 м, а тази след него е 1,4 км. В тази отсечка ще бъде изградена аварийна връзка, която при настъпване на непредвидена ситуация в тунела ще може да отведе движението в посока София по път Е-79.

 

 

 

Уважаеми колеги,

 

Проверката на строително-монтажните работи на 22 май /петък/ ще започне в 11 ч. в близост до път I-1 /E79/, където ще е бъдещият тунел „Железница“. Пътувайки по Е-79 от Благоевград в посока Кулата, в близост до отбивката вляво при ресторант „При Миро“. След като се провери напредъкът при изграждането на тунела ще се инспектират и отсечките от двете страни на съоръжението.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook