Проблеми с водата в благоевградски села

22/05/2020 17:55 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Селски кметове алармираха за сериозни проблеми с водоснабдяването в Благоевградско. Управниците се оплакаха пред управителя на ВиК-Благоевград Росица Димитрова.

Тя от своя страна обяви, че най-сериозните проблеми произтичат от злоупотребите и използването на питейна вода за напояването на зеленчукови и тревни насаждения от селските стопани.

За да бъде ограничено използването на вода по причини, различни от питейно-битови нужди, особено в летния сезон, е необходимо да бъде издадена изрична заповед от кмета на Благоевград, както и да бъде осъществяван последващ контрол.

Димитрова пое ангажимент да бъде задействана процедура за изграждане на допълнителни подземни съоръжения (сондажи), там, където е необходимо, за да може да се ограничи недостигът на вода през сухите периоди в годината.

Водният шеф се срещна с кметове в селата Мощанец, Покровник, Зелен дол и Селище. С тях бяха градоначалникът Румен Томов и заместникът му Евгени Терзиев.

Димитрова заяви пълна готовност да съдейства за решаване на проблемите. За да се случи това обаче е необходима абсолютна активност и сътрудничество от страна на Общинска администрация. През последните 5 години дружеството е ремонтирало и реконструирало близо 90 км ВиК мрежа на обособената територия, която ВиК – Благоевград обслужва.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook