Продават "Септември"- Симитли на сензационна цена

10/04/2022 12:54 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Футболния клуб в Симитли скоро ще има нов собственик. Предварителна договорка извършва кметът на града Апостол Апостол, който до момента е благодетел на отбора. Първоначалната цена е 50 стотинки.

Градоначалникът Апостолов, който е бивш футболен рефер, е офертирал Христо Крушарски, който се отказва от спонсорирането на "Локомотив"-Пловдив.

До месеци Крушарски ще закупи "Септември" - единственият клуб в професионалния футбол у нас, който има нулеви задължения към всички.

"Сумата, която му бе предложена - 50 стотинки, е такава, защото действително клубът няма никакви задължения! Сигурни сме, че няма кой да оспори това. Ако все пак има такъв човек – нека дойде и каже, че има да получава, дори една стотинка, от „Септември“, коментира Апостолов пред общинския сайт на Симитли.

"Г-н Крушарски даде своето съгласие, което означава че от догодина „Септември“ не само ще има нов собственик, но и нова амбициозна задача – влизане в Първа професионална лига, където се надяваме, че отборът ни отново ще се утвърди и ще стане фактор", убеден е футболният благодетел.

Междувременно Христо Крушарски отрече частично новината.

"Няма да ставам собственик на "Септември", но ще помагам на клуба. Говорили сме по тази тема и вече сме се разбрали. Имам много приятели и ще помагам на всички. Оставам във футбола. От утре започвам работа. Имам сериозни планове. Нали помните кой бе първият човек, който сподели, че трябва да се премахнат таксите за клубовете от Трета лига. Българският футбол много лесно се управлява. Който иска да работи с мен, да заповяда. Смятаме да направим 10 тренировъчни терена в Югозападна България. Започваме работа още сега. Целта е до края на годината да има изградени две игрища", каза Крушарски по повод предложената му оферта за покупка на "ФК "Септември".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook