Продължава ваксинирането с "АстраЗенека", очакват дози от "Пфайзер"

19/03/2021 15:47 0 Коментирай

Подновява се ваксинирането с "АстраЗенека" у нас. МЗ се разпореди във основа на потвърждение от Европейската агенция по лекарствата за нейната безопасност и ефикасност срещу Ковид-19.

Не е открита връзка между ваксината и случаите на тромбоза. Също от днес се възобновява и работата на електронния портал за записване за ваксинация, информираха в съобщение от МЗ.

Ваксините ще се поставят в кабинетите на РЗИ. Ако има хора, които отказват да се имунизират с "АстраЗенека", да се запишат нови желаещи.

Освен в страната ни, се подновява приемането на дозите от същата ваксина в Германия, Франция, Италия, Латвия, Литва и Кипър. От другата седмица това ще стане и в Нидерландия, Испания и Португалия.

От МЗ информираха още, че са пристигнали над 33 000 дози от ваксината на Moderna и над 16 000 от AstraZeneca. Количествата веднага са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.

Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква на 22 март от производителя Pfizer/BioNTech – 30 420 дози, което е с над 9 300 дози повече от очакваното.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook