Професор Михайлов: До 15 години българите ще са 4,5 милиона

29/06/2021 11:21 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Пред хора в Гоцеделчевско кандидатите за народни представители проф. Георги Михайлов, Богдан Боцев и Костадин Харисков обявиха тревожни данни, касаещи намаляването на населението у нас.

"Цифрите показват, че през 1988 населението на страната ни е било 8 милиона и 500 000 души, докато в момента е 6 милиона и 900 000. За 30 години населението ни е намаляло с 1 милион и 600 000 души. Със сегашната характеристика на населението и баланса между различните възрастови групи, то ще намалее с още 2 милиона през следващите 15 години и България ще се окаже с население от 4.5 милиона души", обяви с тревога водачът в листата на БСП за НС професор Георги Михайлов.

"Населението в страната намалява драстично и е необходимо да се вземат изключително спешни мерки да се спре този процес. От една страна със задържането на младите хора в България с различни стимули за тях и семействата им, от друга страна като се подобри здравеопазването и се увеличи средната продължителност на живота в страната ни, която в момента е около 10 години по-ниска в сравнение с други европейски страни", изтъкна михайлов.

Кандидат-депутатите се срещнаха с хора от кварталите в Гоце делчев и в село Борово. Михайлов подчерта, че резултатите от проведените частични избори за кмет на Благоевград са изключително важни и показват тенденция, която ще бъде много по-силно изразена на парламентарните избори на 11 юли.

„В първите дни работа на новия парламент, а това ще бъде много скоро след изборите, отново ще поставим въпроса за преизчисляване на пенсиите, което да се извърши в бързи срокове“, подчерта проф. Георги Михайлов. Той призна, че ако има някой който е драматично онеправдан в своя живот, след като е построил по-голямата част от страната ни със своите ръце, това са пенсионерите. „Тези хора сега са оставени на грижите на своите деца, с мизерни пенсии. Много е важен момента сега, защото от тук нататък можем да обърнем посоката на развитие на страната“, категоричен бе проф. Михайлов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook