Прогнозират поевтиняване на синьото гориво

27/01/2023 15:56 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Окончателно решение за цената на природния газ ще се утвърди на 1 февруари от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Прогнозите са, че синьото гориво ще поевтинее с около 30 процента през следващия месец. Ще се търгува по 130 лева за мегаватчас, но без без такси и налози, обявиха от „Булгаргаз“. Шефът на КЕВР Иван Иванов пък обеща да няма вдигане на цените на парното и електроенергията.

„В микса имаме структурирани четири доставчици. Трима избрани през тръжна процедура, която финализирахме през декември, и нагнетените количества в хранилището в Чирен. Всички количества са осигурени. Това обаче, което наблюдаваме през януари – и поради топлото време, поради форсмажор на един от най-големите ни индустриални клиенти, имаме с 30 процента намаление на потреблението спрямо месечните договорени количества“, изтъкнаха от дружеството.

„Очевидно няма никаква опасност КЕВР да пристъпи към промяна на цената на топлинната енергия до края на отоплителния сезон. Българските граждани могат да бъдат спокойни, че няма да има промяна в цената на топлинната енергия“, посочи Иванов пред БНР.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook