Прокарват минерална вода в Здравна служба

26/10/2022 17:47 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Монтират нова водопроводна тръба, свързана към сградата на Здравна служба. Ремонтът е след запушване и изгниване на досегашната канализация. Предстои с минералната топла вода да се отопляват лекарските кабинети.

Във връзка с тежкото състояние на лечебното заведение в разложкото село Баня, градоначалникът на Разлог се срещна на място с кметицата Магда Първанова, с д-р Гърменлиева и Николай Ушев за изготвяне на проект за реконструкция на сградата.

“Състоянието на здравната служба в селото е изключително тежко. Започнахме планиране за цялостно обновяване на сградата, с обособяване на подпокривно пространство, с място за отдих, поне шест лекарски кабинета, манипулационна, чакалня и други помещения, оборудвани по всички изисквания за такъв вид център. Намеренията са ни качествено 24- часово предоставяне на здравни грижи за всички жители и гости на село Баня", казаха от Община-Разлог.

Двата лекарски кабинета временно ще бъдат изместени в сградата на кметството.

“В сградата на Кметство- село Баня имаме възможност да ви предоставим топли помещения, да ги обособим спрямо вашите лекарски нужди и същевременно да започнем основен ремонт на здравната служба. За удобство на пациентите ще бъде обособим място като чакалня и мокро помещение. Ангажираме се при нужда ще разширим порталите и да изградим нова рампа, съобразена с всички изисквания за нейното изпълнение", каза разложкият кмет Гърменов.

В близките месеци, на първия етаж в кметството на Баня ще бъде разположени кабинетът на зъболекарката д-р Гърменливия и общопрактикуващия лекар- д-р Русков, който също бе поканен на провелата се среща.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook