Прокуратурата се задейства срещу побойничка, нападнала момче

14/11/2023 15:29 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Прокуратурата се самосезира след скандален клип за насилие спрямо момче с увреждания. Побойничката е дъщеря на училищна директорка.

Първи реагира градоначалникът на Перник Станислав Владимиров. Той пое под опека момчето бито, снимано и след пуснато в социалните мрежи. Владимиров осъди деянието. "Хората със специални потребности имат право на живот, без насилие и дискриминация. Агресията и саморазправата не са начин за решаване на проблеми. Те са престъпление и ще бъдат наказвани", публикува пернишкият кмет.

Веднага след него реагираха и обвинителите от Районна прокуратура в града. Възложена е проверка по прокурорска преписка, образувана след самосезиране по информация в медии за извършено престъпление. В нея се съдържат данни за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди над дете. Наблюдаващият прокурор е разпоредил на полицейското управление в Перник да да установи самоличността на момичето, нанасящо удари, което следва да даде пълни обяснения за случая. В хода на проверката трябва да се установят всички очевидци на деянието, включително и лицето, заснело видеоклип със сцени на насилие, като им се снемат пълни и изчерпателни обяснения във връзка с деянието. Сведения по случая ще предостави и пострадалото дете, съобщиха от прокуратурата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook