Прокурори и административни магистрати в нови кабинети

10/12/2023 14:10 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Магистратите от АС - Благоевград и районните прокурори в града се нанасят в обща сграда. От понеделник влизат в модерните кабинети в сданието , което се ремонтира повече от три години. Сградата е бивш партиен дом, след това ползван като учебен корпус от Югозападния университет. Освен съдии и прокурори на улица "Крали Марко" номер 2, остават канцелариите на "Напоителни системи" и фирмени офиси, един от които е на бившия заместник-кмет по строителството в Благоевград Христо Дюлгеров.

Припомняме, че основното обновяване започна през 2019 година, а договърт с изпълнител на обекта бе подписан от експредседателя на АС Мария Тодорова. Последва обаче обжалване и процедурата се забави.

До момента административните магистради деляха 17 години една сграда с търговци в МОЛ "Възраждане". Сега всеки съдия ще бъде от самостоятелен кабинет. Залите за дела са три доста по-просторни от досегашните. Ще има и помещение за адвокати. Ще се разширят и служителите в прокуратурата. Помещенията на гърба на Темида ще се ползват само от Окръжен съд, след като колегите им Районния преместят изцяло папките с наказателните дела и архивите си.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook