Прокурори влязоха в Община - Благоевград

28/03/2024 16:00 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Окръжна прокуратура - Благоевград образува досъдебно производство за длъжностно престъпление.

Престъплението е от времето на бившия кмет Илко Стоянов. Делото е по член 254 от НК, а именно - разпореждане със средства с целево предназначение не по предназначение, от което са настъпили вредни последици за Община Благоевград. Разследването е възложено на инспектор от Комисията за противодействие на корупцията.

След запознаване с материалите, събрани от органите на полицията, а също така и АДФИ, по възложената от Окръжна прокуратура – Благоевград проверка, е установено, че в периода 8 декември до 31 декември 2021 година, екскметът Стоянов, в нарушение на бюджетен закон и подзаконов акт по прилагането му, се е разпоредил не по предназначение със средства с целево предназначение, предоставени на Общината от Министерството на финансите за укрепване на свлачище от Благоевград към село Бистрица и летовище „Бодрост“.

В резултат на нецелевото разходване на средствата са настъпили вредни последици за Община Благоевград. Наблюдаващият прокурор е преценил, че са налице достатъчно данни за извършено престъпление по горепосочения текст от Наказателния кодекс.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook