Прокурорка осъдена окончателно

12/07/2023 18:10 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Прокурка, отстранена от държавното обвинение в Благоевград, не успя да докаже, че е невинна. Райна Бачева получи окончателно наказание 6 месеца лишаване от свобода. Присъдата обаче е условна., а срокът на изпитание е 3-годишен.

Върховния касационен съд не зачете жалбата на Райна Бачева, която оспорваше присъдата на закритея Специализиран съд. Слещу Бачева има и други наказателни дела, свързани с работата й на обвинител.

Въпросният казус с Бачева е от 2013 година. Тогава тя настояла пред колегата си Анита Д. да прекрати наказателно производство, по което е наблюдаващ прокурор и по този начин било осуетено наказателно преследване срещу благоевградчанина Владислав Е. Според върховните съдии жалбата на Бачева е неоснователна. Според тях по несъмнен начин законът е приложен правилно. Съдържанието на разговорите, които Райна Бачева е провела с Анита Д., може да бъдат прието като склоняване към престъпление. От мотивите към присъдата става ясно, че Владислав Е. е причинил пътнотранспортно произшествие на пешеходна пътека с пострадала пешеходка.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook