Прокурорски чадър над Йоанис Козас

15/11/2023 17:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Прокуратурата в Благоевград не поиска постоянен арест спрямо гръцкия бизнесмен Йоанис Козас, арестуван дрогиран зад волана на "Ауди" А8.

Полицаите спипаха бившия съпруг на пребитата с метален прът Стефка Терзийска преди денонощие. При проверка на пътя между село Дъбрава и Благоевград, полицаите го спипаха с пакет марихуана. При последвал обиск в дома му в Дъбрава откриха 11 пушки и пистолет, бойни патрони. За четири пушки е заявил, че пристигнали от Гърция, но не е представил пред разследващите документи за произход на оръжието. Към момента не е иззета и колата му, както процедrрат при аналогични престъпления на водачи след измененията в Наказателния кодекс за пияни и дрогирани на пътя, съобщиха за Еновина. От Областната дирекция в Благоевград коментираха с недоволство, че Козас е представил "гола" медицинска бележка, че е болен.

Припомняме, че Стефка Терзийска, която се възстановява след опита за убийство на улица "Илинден" преди около месец, даде показания пред криминалистите, че Йоанис Козас е поръчител на кървавото престъпление, с лишило я от зрение, а също така и причинени множество травми, в това число и фрактури. Държавното обвинение остана глухо за дадените показания. Преди обезобразяването Терзийска е подавала серия сигнали, но Козас сякаш е недосегаем. В ареста е извършителят на зверската вендета Кирил Лукаров. Младият благоевградски боксьор се укриваше два дни в хотел край Сандански, преди да щракнат белезниците.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook