Прокурорският син Васил плаши с убийство

13/09/2023 12:33 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Прокуратурата разследва за пореден път прокурорския син Васил Михайлов. Извършени са претърсвания и изземания в дома му.

В пернишката прокуратурата се е оплакала приятелката на Васил - Б. Р. Твърди, че е заплашвана с убийство чрез телефонно обаждане. По случая е образувана преписка, която след отвод на обвинителите от Районна прокуратура - Перник, е изпратена в Софийска районна прокуратура с постановление на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. Наблюдаващият прокурор е преценил, че има има достатъчно данни за извършено престъпление и е образувал досъдебно производство.

Припомняме, че Васил Михайлов беше освободен от ареста през юли. До обвиненията срещу него се стигна, след като граждани на Перник се вдигнаха на протест заради безчинставата на 18-годишния ученик. Той беше арестуван за жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. Първоначално младежът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април около 04.00 ч. в близост до детска площадка в Перник той нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б. Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, съобщават от държавното обвинение. Днес Михайлов е обвинен и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокутратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

Междувременно Михайлов беше осъден на пробация за срок от 1 година и 6 месеца. Трябва да положи 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов, припомни segabg.com.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook