Променят автомобилния трафик в Разлог

28/06/2022 17:35 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Реорганизират автомобилния трафик в Разлог. Предвижда се и подмяна на знаковата уредба, в това число светофарите на главните улици "Гоце Делчев", Александър Стамболийски, "Екзарх Йосиф". Ще се подобри състоянието на пешеходните зони, обещаха от кабинета на временния кмет Венцислав Гърменов.

"Готови сме с първото предложение за организация на движението в един от най-натоварените райони в Разлог. Първите ни действия са насочени към преобразуване улиците „Братя Кулини“ и „Братя Каназиреви“ изцяло в еднопосочни. Целта ни е да се справим с един от главните проблеми – паркирането. Ще свалим автомобилите от тротоарите, подсигурявайки им над 100 регламентирани паркоместа. По този начин ще осигурим и безопасна свободна зона на пешеходците", заяви заместникът на Гърменов Иван Гюров.

На първо място ще се промени регулацията на движени около училищата, детските градини и местата с голяма концентрация на автомобилно движение. Промени ще има и в паркирането на автомобили в Разлог. Ще се преобразуват участъци от двупосочни в еднопосочни.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook