Пропускат летовници само през ГКПП-Кулата

05/07/2020 16:21 0 Коментирай

Всички, пътуващи за море в Гърция, от 14.00 часа днес преминават само през ГКПП-Кулата.

От пресцентъра на "Гранична полиция" съобщиха, че на влизане в България ще се пропускат граждани без ограничения на всички гранични пунктове.

На ГКПП-Илинден, на Капитан Петко войвода, Ивайловград и Маказа, вече не се пропускат пътници с туристическа цел към южната съседка.

На Илинден-Ексохи се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, а на ГКПП- Ивайловград, само сезонни работници.

От 14.00 часа Маказа преминават само собственици на имоти в Гърция с документ за собственост. Преминаването през ГКПП-Златоград е преустановено и в двете посоки, посочва още Главна дирекция „Гранична полиция“.

Припомняме, за ограниченията гръцкото посолство съобщи още на 30 юни, но тогава липсваха детайли за изключенията, които ще се прилагат - за сезонните работници и товарните автомобили. По-късно бе обявено, че ГКПП-Маказа ще остане отворен до 6 юли. Тогава от посолството посочиха, че според развитието на епидемиологичната обстановка у нас компетентните гръцки власти ще разгледат възможността да се отворят и други гранични пунктове за в бъдеще.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook