Протест в подкрепа на президента Радев

09/07/2020 16:47 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Десетки граждани се събират пред президентството. Те излизат в защита на държавния глава Румен Радев и срещу проведената по-рано днес акция на Специализираната прокуратура на "Дондуков" 2.

"Призоваваме всички граждани, които смятат себе си за демократи, независимо от политически им разбирания, да защитят демокрацията и опита всички центрове на властта да бъдат подчинени на действащия мутренски модел на управление. Тръгваме незабавно към Дондуков 2 в защита на демокрацията и ще застанем пред входа на Президентството като НСО – Народна Съпротива и Охрана", публикуваха в социалната мрежа.

Припомняме акцията на прокуратурата в президентството приключи към 16.00 часа днес. Служители на бюрото по защита и Специализираната прокуратура изнесоха кашон с документи, който натовариха в бус. Арестуван е президентския ссекретар Пламен Узунов.

Половин час преди това журналистите и операторите бяха обградени от плътен кордон полицаи.

Междувременно премиерът Бойко Борисов лично е предложил на коалиционния съвет днес да се дадат повече правомощия на президента за Националната служба за охрана – НСО, научи 24 часа. Идеята е решенията кой да бъде охраняван да бъдат изцяло в ръцете на шефа на службата, който да бъде контролиран директно от президента. Сега решенията се вземат от комисия с участието на шефовете на НСО и ДАНС и главния секретар на МВР. Службите пак ще участват, но със съвещателен глас, а окончателното решение ще взема началникът на НСО.

Участниците в коалиционния съвет са се съгласили с предложението на Борисов. Много скоро на парламента ще бъде предложена промяна в Закона за НСО в този дух.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook