Протест на полицаи и огнеборци

13/02/2022 15:10 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Националният синдикат на пожарникарите и спасителите обяви протестни действия. Недоволството е заради бюджета и готвените промени в МВР. С публикация във Фейсбук от "Огнеборец" съобщават, че решението е взето на заседание на управителния съвет на синдиката. Униформените не са съгласни с текстовете в бюджета, които касаят перата "персонал" и "капиталови разходи".

Протестът е на 19 февруари на площад "Независимост".

В съобщение до медиите от федерацията посочват, че в предложения проектобюджет не са отчетени инфлацията, довела до ръст на цените, задълбочената диспропорция в заплащането в различни ведомства от сектор "Сигурност" довела до изоставане на служителите в МВР с 15 на сто, допълнителната натовареност на работещите в МВР с охраната на провеждани в държавата избори за представители в Народното събрание, засилващата се мигрантска криза, довела до увеличаване на ангажиментите на МВР по овладяването ѝ.

Синдикалистите пресмятат, че в предложения бюджет не е предвидено финансово обезпечение за изготвяне на функционален анализ на МВР в първите 6 месеца на управление, който да доведе до цялостна и нова визия за функциониране на ведомството. От УС обясняват в решението си до членовете, че протестът е и заради неяснота, генерирана от изказвания в медиите на политици, "упражняващи се на тема реформи в МВР".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook