Протест пред полицията в защита на Ники Лъвчето

03/08/2020 16:42 0 Коментирай

Правят протест пред полицията в Благоеград заради тормозен протестър срещу властта. "Довечера всички пред полицията, за да искаме наказание за двамата полицаи, заплашвали Николай Кутанов - Ники Лъвчето", призоваха благоевградчани, които три седмици излизат на площада и по улиците на града с настояване за незабавна оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Както вече съобщихме, Кутанов е бил ударен в корема от полицай по време на блоката да главен път Е-79 край Благоевград снощи. Друг негов колега - Велко чапкънов пък го заплашил пред свидетели. Кутанов е пуснал жалба, а от полицейския пресцентър днес официално обявиха, че директорът Дойчин Дочинов е разпоредил вътрешна проверка за оказано физическо насилие от страна на подчинените му.

В защита на Кутанов излезе и един от активистите на ВМРО Вилислав Балев, който е и заместник-председател на Общинската избирателна комисия в Благоевград. 

"Днес в 19.00 часа ще бъда Първо управление, не за да крещя екзалтирано "оставка" и "к*р за мафията" а за да разбера и ако се окаже истина да подкрепя Николай Кутанов в искането му за справедливо разследване на случая от снощи. Твърди че след протеста е спрян и удрян от полицаи като реваншизъм затова, че ги попита дали са готови да умрат за България. Всъщност на пътя полицаите бяха прави да не му отговарят, но последващите действия будят в мен недоумение как в 21 век все още има такива полицаи. От снимките се вижда че това са млади момчета. Акко в зародиш когато са млади не спрем мутризацията , че някой е по велик от друг защото "закона и пагона" го пази, то след 30 години нашите деца пак ще скачат със същите искания " мутри вън" , а ние как ще ги гледаме ?! Не знам дали в правителството и прокуратурата има мутри но е крайно време полицията да бъде изчистена от подобни индивиди. Законът е за всичкии. Никой не може да бъде по велик от закона нито протестиращ, нито полицай", коментира Балев

"Ако случилото се е истина, то аз ще съм там ще държа съответният полицай или полицаи да изтърпят съответните им наказания и това да бъде сигнал че примерът това да бъдеш добър гражданин уважаващ закона , трябва да идва най-вече от ограните, които са оправомощени да следят за неговото спазване. Гражданското самосъзнание не е и не може да бъде само "патент" на група протестиращи. Или всички ставаме добри хора или да закриваме България", заяви юристът Вилислав Балев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook