Протест в Благоевград

15/01/2023 09:45 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Излизат на пореден протест в Благоевград заради затворения повече от година мост над Струма.

Съоръжението е важна пътна връзка с 6 села и с Промишлената зона. Недоволните жители, харчещи скъпо гориво за десетина-петнайсет километра повече на ден по обиколния маршрут, се организираха сциалната мрежа за днес. Подкрепят ги кметът на село Покровник и на останалите населени места. Сборният пункт е в 15.00 часа на пътен възел Зелен дол.

Заканват се да блокират пътя. Недоумяват защо, след като има пари от държавата и избран строител, нищо не се прави. Реално обаче забавянето на строителните дейности е заради газовата тръба, която захранва Благоевград, а също социални заведения и училища. 

Междувременно неофициално се коментира, че мост няма да има в близките две години. Все още няма проект, а също и избрана фирма, която да контролира строителните дейности. Спечелилите поръчката пък обещават за го построят за 390 дни.

Припомняме, мостът пропадна през декември 2021 година, когато река Струма прели заради валежите и изпускането на язоври. Месеци по-късно отпуснаха над 7 милиона лева за изграждане на но мост, тъй като специалисти констатираха, че ремонтът не е решение. Последваха конкурси за изпълнител и надзорник. Състояха се срещи между местната власт и държавната, в лицето на бившия губернатор Николай Шушков, който вече е заместник-министър в МРРБ. Шушков не скри упреците си заради забавеното строителство, но не каза каква е причината. Обеща това да се изясни на среща този месец. Ден след изказването му, кметът Илко Стоянов обяви, че си прави пиар.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook