Протест в петричка гимназия

18/01/2022 11:36 3 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Учители отказаха да преподават днес в знак на протест. Напуснаха класните стаи заради върната от съда директорка Таня Георгиева. Случаят е в гимназия "Пейо Яворов".

Колегите на Георгиева смятат, че тя управлява диктаторски. Не умее да комуникира с хората, непрекъснато заплашва с уволнения, настройва педагозите един срещу друг.

Припомняме, Георгиева спечели делата за уволнението си, получи обезщетение в размер на 12 519 лева. Парите са за времето, останала без работа миналата година. Освен това от бъджета на ПГ трябва за заплатят разностите по делата. Скандалът с Георгиева стана публично достояние и ескалира напрежение в учителските среди в Петрич. Коментираше се, че спрямо нея е оказан натиск от Общината и народен представител.

"Нито сме длъжни да се харесваме, нито сме длъжни да си симпатизираме. Ние сме тук, за да работим. Част от колегите дори не ги познавам. Аз се връщам абсолютно законно и те застават срещу един съдебен акт. В момента те са в нарушение на своята трудова дисциплина”, коментира Таня Георгиева=

 

Напиши коментар

Коментари

  1. ... -
    Като не я харесват нито учители , нито ученици няма как да им се получи . Просто тя не е за това място!!!
  2. ... -
    А какво коментираха другите пред Нова не казвате ли ???
  3. Р. Лука -
    Точно така ,там са да работят и да изпълняват задълженията си ,да,дават нови идеи за благоприятното развитие на учениците и на самите тях като преподаватели в училище .Защото това е един колектив и трябва да има разбирателство и диалог за решаване на проблеми ,ред и дисциплина но изградена с любов и внимание към всички. , училището

Социално

новини благоевград facebook