Не желаят водороден завод и ново име на футболен отбор

25/06/2024 09:34 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Събира се подписка срещу изграждането на завод за зелен водород. Обявен е и мощен протест заради плануваната сделка със съмнителна техонология, информираха организаторите. Недоволните се събират за гражданско неподчинение в Кюстендил на 27 юни от 14.00 часа.

Тогава ще гласуват къстендилските общински съветници за стартиране на проекта. "Това е много съмнителна и недоказана технология, която черпи много ресурси от подземните залежи на чиста вода и като резултат замърсява водата. Свързана е с огромна корупционна схема от 48 Народно събрание и пряко със “Зелената сделка", посочиха протестиращи.

Кюстендилци настояват за широко публично обсъждане на проекта, което местната власт и кметът Огнян Атанасов не желаят. Очаква се на площада да излязат над 500 души. Поканени са медии, има хора, които ще запознават протестиращите за водородния завод.

"Ако стоим безучастни, ще пострада екологично огромна територия от Кюстендилска област, което означава край на чистато храна, чистата вода. Опасенията са свързани също с туризма и с малкия бизнес в Кюстендил и населените места. Не на последно място - здравето на хората.

Този четнвъртък в Кюстендил има и друг протест. Той е за запазване името на любимия футболен отбор "Велбъжд", който има 105-годишна история. Прославил е Кюстендил не само в страната, но в Европа. Припомняме, че преди седмица бе решенно двата клуба в Кюстендил да се обединят.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook