Протестна подписка в Петрич срещу тоталитарното управление на кмета Бръчков

26/04/2021 15:52 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Петричани се подписват в петиция срещу порочното и тоталитарно управление на Общината, в лицето на кмета Димитър Бръчков. Първоначално подписката стартира онлайн, но от днес вече е достъпна на няколко места в южния град - на улица "Места", на зеленчуковата борса при село Кърналово. До дни предстои да има и в останалите села.

В рамките на месец недоволните имат възможност да изразят гражданската си позиция. След това се внася в Народното събрание, пред главния прокурор и президента.

Инициаторите са категорични, че подписката няма политически характер, но приемат подкрепата от партиийни централи, които искат да се разграничат от зависимости с ГЕРБ, и респективно от техния пратеник в местната власт Димитър Бръчков.

"Срещу Бръчков има образувани вече 9 на брой досъдебни производства за сериозни злоупотреби и длъжностни престъпления. Няма друг кмет в България успял за 5 години управление да генерира 9 досъдебни производства! Ако не се гордеете с това или сте потърпевши от властта "Бръчкова", сега е момента да го изразите", апелират в подписката. Тя е изцяло срещу управлението на кмета Бръчков и хората от екипа му.

Един от организаторите - Крум Танев, предварително благодари на съгражданите си за проявена смелост и подкрепа за промяна на петричкия стил на управление. Той обяви, че в прокуратурата са подадени над 40 сигнала.

"Повечето от тях се неглижират от прокуратурата, но въпреки това, към момента са образувани 9 досъдебни производства. На етап обжалване във ВКП са 3 от делата. Според жалбоподателите, има две преписки за нарушения при стоителството на Градския парк, за новия пазар в града, за обредния дом и относно извършеното саниране на сградата на Общината. Най-фрапиращо нарушение е извършено с рехабилитацията на пътя към село Дреново. Том са похарчени 240 000 лева, но трасето е в окаяно състояние. Оказва се, че фирмата-изпълнител е на бизнесмен от ромски произход от Елин Пелин. Той самият заявил на един от разпитите, че не знае къде се намира Петрич", разкри Крум Танев.

"ОLAF прави проверка и по моя информация финасирането е спряно и след това разходите за действителния стреж на музея ще останат за сметка на петричани. Има злоупотреба и с ремонт на покрив, който вече бе ремонтиран. Тогав бе обявена обществена поръчка, която бе стопирана, но година по-късно  чрез директно възлагане се дадоха още 29 000 лева за същият този покрив", припомни Танев.

"Приемаме подкрепа от и от политици, като най вече очакваме това да сторят от партийте на промяната - ИТН на Слави Трифонов, "Изправи се! Мутри вън!", от Демократична България, тъй като моделът "Бръчков" в Петрич е по-лошата разновидност от този на Бойко Борисов. Сега е време те да покажат дали се разграничават или ще ги затвърдят. Редно е и хората в общината да знаят има ли опозиция срещу кметската власт, най-вече в лицето на общинските съветници. Избирателите ще разберат дали те гонят финансови интереси и дали са негласни коалиционни партньори, което уж на централно ниво е недопустимо", коментира Крум Танев.

Той обясни, че това е една провокация към представителите на партиите в община Петрич, за да излязат "на светло" и петричани да узнаят позицията или зависимостите им.

Напиши коментар

Коментари

  1. костов -
    Ки му го викате на Вельо ама го горехте на чучолото оти Бръчката така каза.

Социално

новини благоевград facebook