Протестно шествие в Благоевград

10/12/2023 16:01 0 Коментирай

Благоевградчани се обединиха срещу правораздаването. Шествието с факли, организирано от сина на обезобразената с метален прът Стефка Терзийска. Коста Козас моли съграждяаните си да подкрепят протеста днес от 17.30 часа.

Сборният пункт е от улица "Илинден", където преди два месеца бе нападната с цел убийство 46-годишната Стефка, бивша съпруга на гръцкия бизнесмен в Благоевград Йоанис Козас. Недоволните ще минат по булевард "Св. Св. Кирил и Методий", след това пред полицията и Съдебната палата.

Припомняме, че след нечовешките удари с метален прът, Терзийска претърпя оперативни интервенции в "Пирогов", но загуби зрението на едното си око. В ареста е извършителят на кървавото престъпление Кирил Лукаров. Семейството на Стефка обаче продължава да твърди, че истинският виновник е Йоанис Козас, който е заплашвал бившата си жена от две години и въпреки жалбите в прокуратурата, все още не е наказан.

Козас, който има имение в благоевградското село Дъбрава, е с мярка за неотклонение "домашен арест". Той бе заловен преди няколко седмици дрогиран зад волана на "Ауди" на пътя от селото към града. Полицаите откриха нелегално оръжие и марихуана в къщата му. Съдът обаче го освободи от ареста поради здраословното му състояние. Козас твърди, че има тежко заболяване и приема канабис по рецепта на гръцки лекари.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook