Протестъри: Благоевград продължава битката срещу властта

17/12/2020 10:00 0 Коментирай

Съдът в Благоевград оправда обвинените от прокуратурата и полицията за хвърляни яйца по офиса на ГЕРБ и парламентарния председател Цвета Караянчева.

Лидерът на ДСБ в Благоевград и общински съветник Калоян Ханджиски спечели второ дело по Указа за борба с дребното хулиганство, заведено за участието му в серия протести срещи главния прокурор Иван Гешев, правителството и премиера Бойко Борисов. Едно от делата бе в столицата.

Процесът в Благоевград започна преди около два месеца. Осен Калоян Ханджийски пред съда застанаха последователите му Спас Митев и Владимир Христов.

"Спечелихме заведеното срещу нас дело за дребно хулиганство, изразяващо се в хвърляне на яйца по офиса на ГЕРБ и ВМРО. Получихме брилянтна защи от адвокатите Росен Рашков и Полина Велчева. Убедени бяхме в правотата си, имаме право на протест и изразяване на недоволство от властта", коментира Калоян Ханджийски.

"Битката за правова държава продължава! #Оставка #Тулуп и #Каскет. Разбирам всеки, който смята, че хвърлянето на яйца е неморално според него. Но ви приканвам да се замислите върху хилядите левове, изхарчени от МВР, прокурата и съда, за да установят нещо съвсем законосъобразно. Тези пари са нашите пари и ние имаме правото да искаме да се изразходват за неща, които ще подобрят живота на всички ни",смята Ханджийски.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook