Проверяват МБАЛ - Благоевград за смъртта на бременна от Разлог

14/03/2021 09:57 0 Коментирай

Здравият министър Костадин Ангелов разпореди проверка по случая с починала в благоевградската болница бременна жена. Експерти от Изпълнителна агенция "Медицински надзор" трябва да установят имало ли е начин да се спаси 42-годишната от Разлог, която е била с коронавирус.

Жената, която чакала второ дете, постъпила в МБАЛ-Благоевград преди няколко дни. Преди това се е лекувала вкъщи. Защо не е била настанена в разложката болница, не е известно.

От лечебото заведение в Благоевград заявиха, че жената е пристигнала в тежко състояние. Имала е висока температура и затруднено дишане. Настанили я в Отделението по реанимация.

Имало е опит тя да бъде прехвърлена за лечение в София, но безуспешен. В болницата има и още една жена с коронавирус. Състоянието й се подобрява и скоро ще бъде изписана.

В болницата в Благоевград досега е имало около 8 случая на бременни, заразени с коронавирус. Това е вторият завършил трагично, каза директорът Огнян Митев. Бременните жени да се пазят много от заразяване, защото при за тях ваксинация не се препоръчва, съветва д-р Митев, който е и дългогодишен шеф на Родилното отделение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook