ПСС - Благоевград опроверга концесионерите в ски зона "Картала"

26/01/2022 17:07 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Спасителният отряд на БЧК в Благоевград опроверга информация на концесионерите от ски зона "Картала". В своя позиция официално обявиха, че отрядът няма договорни отношения със собствениците за оказване на първа помощ на пистите и останалите съоръжения. От ПСС-Благоевград обясниха, че в "Картала" няма денонощен пост. Има дежурен в курорта само в почивни и празнични дни. При евентуални инциденти, спасителите тръгват при сигнал от Благоевград.

"Надяваме се от Ски парк "Картала", да коригират изнесената информация, за да осведомят посетителите си относно нуждата от спешна помощ при инциденти по пистите. Има доста въпроси от посетителите - коя служба оказва помощ, има ли лиценз, има ли нужното оборудване, а също така кого да търсят при инцидент", коментираха от ПСС-Благоевград.

По-рано днес от името на концесионерите излезе информация, че променят цените от днес за втори път този сезон. Оправдаха се с тока и включената такса за задължителна застраховка "Злополука" в ски зоната.

"Във връзка с гловоломното покачване на цените на ток и електроенергия в страната, Ски парк Картала взе решение за актуализация на цените на всички ски съоръжения отново през този сезон. В цената на лифт картите и билетите за лифтови съоръжения е включена задължителната застраховка, която покрива разходите при злополука за пистово спасяване - медицинско транспортиране до лекарски кабинет или първична медицинска помощ на място. Застраховката е валидна на територията на маркираните ски писти в ски зона „Картала“, обявиха от „Прима Инвест БГ“.

Еднодневната цена за ползване на съоръженията в курорта над Благоевград вече е 50 лева. За студенти цената е 45 лева, а за деца -39 лева.



Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook