Публичен линч във ВМРО

20/10/2022 11:10 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Активисти на ВМРО отвориха следизборен фронт. Самолинчуваха се публично с посочване на срамния брой преференции на отминалите парламентарни избори. Странно защо, но в декларацията, инициирана от петричката организация, липсват получените от Ангел Джамбазки лични предпочитания на избирателите в област Благоевград.

Южните войводи искат спешно свикване на национален конгрес за избор на ново ръководство, което да работи и милее за организацията, вместо да дреме по кабинетите на 5-ия етаж и лъска коридорите на централата, разтягайки лакърдии и говорейки назидателно към структурите“, пише в декларацията от Петрич.

Според тях показателно за пълната незаинтересованост на ръководството от пагубните резултати на партията на последните избори, когато тя получи едва 0,81%, е фактът, че до момента никой от централата не е коментирал ниските преференции на водачите на листите по региони и членовете на ИК.
Изборите минаха и заминаха. За последните две години се изправихме пред четвърти поред такива. За съжаление, с всеки следващ избор, ВМРО губеше, а процентите падаха поголовно.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

"Гръмко ни беше обяснявано от ръководството как ще се изтласкаме ударно от политическото дъно. Това не се случи, изпаднахме от политическата надпревара до такава степен, че завръщането ни е мираж в лицето на нашите съратници. Преди година се избра ново ръководство, нови "съпредседатели" и бе обявено, че ВМРО тръгва напред, към новите победи, защото организацията е на вече близо 130 години и пак ще „възкръсне“.

Още тогава бяхме песимисти за това, виждайки как старите лица, се обличат в нови постове и търсят лични облаги. Начинът, по който се проведе Националният конгрес, а именно недопускането на стари членове, за да се осигури пълен комфорт в избора на ново ръководство, беше обиден за структурите и членовете, които години наред са отстоявали идеалите на ВМРО. 
Всичко това стана по нареждане на бившия председател Красимир Каракачанов и неговият придворен шут Юлиан Ангелов, за които всеки, който не се съгласява с техните решения е враг.

Тогава не бяха допуснати и председателите на близо 20 структури на ВМРО в Общ. Петрич, за да не гласуват против новото-старо ръководство. По всякакъв начин се опитаха да ни саботират и да ограничат гласуването ни, въпреки че на всички ни е ясно, че ВМРО в нашия регион се свързва единствено с Петрич и Сандански. В крайна сметка на конгреса бяха избрани 3-ма съпредседатели - евродепутатът Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди. Още тогава предрекохме, че ВМРО е изпаднала в кома и на следващите избори ще има под 1 процент, защото хората не ни вярват. Не ни вярват заради действията на един самозабравил се и разлагащ политически труп. Начина, по който се работи и се назначава ново ръководство, показа за пореден път, че задкулисието и уговорените постове са приоритет за някои хора. Само че подобни каскади не вървят на избори. Ето защо днес искаме да попитаме защо не се оповестят преференциите и резултатите на водачите на листите по региони, и членове на ИК. 
За справка, един от съпредседателите на ВМРО - Александър Сиди, като водач на регион Пловдив и Бургас има общо 168 преференции, Мария Цветкова – 20 преференции, като водач на листата в над 120 хилядната Област Ямбол. Доц.Милен Михов- 90, от общо два МИР-а, Искрен Веселинов – 140, от два МИР-а, най – важния човек в организацията – Организационния секретар Юлиан Ангелов е с цели 190 преференции от два МИР-а. Това са резултатите на партийния ни елит. Толкова „тежат“ тези, които задават дневния ред на ВМРО. Тези, които съдят кой колко струва в партията. Сега по тези им резултати, някой не трябва да са на конгрес, начело с Юлиан Ангелов и Красимир Каракачанов и неговите креатури, главни виновници за падението и деноминацията на ВМРО в обществото.

Ето и още статистика от подвига на част от членовете на ИК, и „елита“ на „възроденото“ ВМРО:


Мария Цветкова – 20 преференции, като водач на листата в над 120 хилядната Обл. Ямбол. Няма грешка – цели 20!

Георги Дракалиев - 62 префернции, сумарно от два района.

Красимир Богданов – 190 преференции, сумарно от два района.

Стефан Балабанов – 210 префернции.

Султанка Петрова – 120 преференции

Калин Поповски – 200 преференции

Карлос Контрера – 160 преференции

Васил Христов – 11 преференции. Няма грешка – 11.

Владимир Митов – 178 преференции, сумарно от два района.

Красимир Червилов – 91 преференции

Антон Тонев – 8 преференции. Няма грешка – 8.

Деян Станчев – 125 преференции.

Борис Вангелов – 20 преференции.

Както е казал Гоце Делчев : „Пустата му слава!…Всеки иска да блесне, па не знае и фалшът на тоя блясък“. За съжаление такива кадри се толерират във ВМРО. Хора , водени от собствения си интерес, прикрито с родолюбиви краски, търсейки да са заемат високи постове, за да хранят политическото си его. Дошло е време да си направим равносметка! Дошло е време да тръгнем напред! Дошло е време да пребъде България!

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook