Пуснаха от ареста крупна измамница

15/08/2023 16:41 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Магистрати се смилиха над 54-годишна, арестувана за парични измами в особено големи размери. Тя вече е осъждана за аналогично престъпление. Потърпевши са жители в Благоевград, Петрич, Кюстендил, Пловдив и Калояново. Спечелила е от тях над 120 000 лева, информираха от прокуратурата. Мярката за неотклонение промениха в Районен съд-Кюстендил.

Кюстендилката М. Ц. е действала в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудила и поддържала заблуждение в 7 души. С това им е причинила имотна вреда, като измамата е в особено големи размери. М. Ц. бе арестувана през месец март. От днес е с определение за "домашен арест". Няма право да напуска жилището, в което е адресно регистрирана. Прокуратурата вероятно ще протестира постановлението, тъй като има опасност да въвлече в схемата си и други хора.

Съдът обаче смята, че ГД "Изпълнение на наказанията" имат възможност да я проследяват със съвременни устройства. Предстои изготвянето на обвинителен акт. Припомняме, че разследването започнало по сигнал от земеделец в района на Пловдив. С намерение да разшири дейността си, се възползвал от услугите на кюстендилката да му съдейства при кандидатстване за получаване на средства по Европейската програма за развитие на селските райони. Под различен предлог – за изготвяне на документи, внасяне на такси и депозити, „консултантката“ му поискала 6500 лева, а забавянето на отпускането на субсидиите оправдавала с административни проблеми. Накрая престанала да вдига телефона си и станала неоткриваема за клиента. След осъществените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е изяснено, че по тази схема извършителката въвлякла в заблуда още няколко земеделски производители от цялата страна. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook