Погълнал милиони левове път отново затворен

09/01/2021 10:24 0 Коментирай

Пътят към Рилския манастир отново е затворен заради паднали камъни и земна маса. Затрупано е едното платно. Движението на автомобили и автобуси e спряно и в двете посоки. Активизирани са поредица от свлачищни процеси, особено в района на Кочериново, съобщиха от АПИ.

Вчера пътят също бе блокиран от паднала огромна скала. Платното бе разчистено едва привечер. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от"Пътна полиция".

Пътят към Рилския манастир се ремонтира с над 6 милиона лева от месеци. Преди дни на инспекция беше премиерът Бойко Борисов.

Неотдавна от МРРБ информираха, че е изградена подпорна стена. Скатът е опакован със специална мрежа. Първаночално е поставена антикорозионна рогозка. Върху 150-метровата „джоб-стена“ е монтирана метална мрежа с височина 3 метра. Пътят под двете срутища е асфалтиран, върху него остават само два компресора.

Припомняме, движението на автомобили към Рилския манастир се осъществяваше през последните две години периодично в една лента заради срутищата. С отпуснати пари тече ремонт седми месец.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook