Пътищари финансират благоевградската Мелпомена

11/01/2024 09:39 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Драматичен театър "Никола Вапцаров" вече има генерален спонсор. Благодетел на благоевградската Мелпомена е една от най-мощните пътни строителни компании.

Директорката Маргарита Мачева се споразумя с управителя на "Грома Холд" Виктор Велев. Театърът е в навечерието на 105-годишен юбилей.

С историята на легендарната горноджумайска театрална трупа са свързани имената на знакови творци през годините, сред които Владимир Давчев, Илия Бръчков, Йордан Спиров, Атанас Воденичаров, Николай Чобанов, Ана Тасева, Ана Димова, Афродита Динова, Ева Тупарова, Димитър Манчев и много други.

В момента сцената на театъра е притегателна за много млади актьори, както и ярки театрални режисьори от новото поколение, сред които Стайко Мурджев, Антон Угринов, Веселка Кунчева. „Заставаме зад театъра в Благоевград, защото вярваме че има важни културни средища, без които нито една местна общност не може да се развива и театърът е едно от тях. Убеден съм, че активният културен живот е от ключово значение за това младите хора да избират да остават в Благоевград и да създават семейства и професионална кариера в региона. Нашата мисия като компания е да свързваме посредством пътища държавите, градовете, бизнесите, хората. Изкуството пък е онази духовна спойка, която създава добавена стойност. Вярвам че обединявайки усилия с Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград, заедно ще спомогнем за по-доброто качество на живот в Югозападния регион на България“, казва Виктор Велев. Маргарита Мачева от своя страна благодари публично за партньорството със строителната фирма.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook