Президентът с пиперливи упреци към Николай Денков и Живко Коцев

09/04/2024 21:14 0 Коментирай

Кабинетът "Главчев" реши неприсъствено за главният секретар на МВР Живко Коцев.

Предложи на президента Румен Радев да прекрати правомощията му и Коцев незабавно да бъде отстранен от силовото министерство.

По-рано днес държавният глава изрече пиперливи думи към него и сглобката. "Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната. Преди десет месеца призовах Николай Денков да не реализира връчения от мен мандат заради антидемократичните заявки в записа от заседанието на ПП. Въпреки това, правителството беше създадено и то се провали от властолюбие и корист. Заради неистовия стремеж на партиите от „сглобката“ да отнемат правомощията на президента по отношение на служебното правителство с промените в Конституцията, за действията на новия служебен кабинет президентската институция няма да носи отговорност за разлика от всички служебни правителства досега", коментира Румен Радев в социалните мрежи.

"Ако трябваше да определям състава на това служебно правителство, нямаше да оставя Калин Стоянов като служебен министър на вътрешните работи. Но за разлика от кабинета „Денков“, нямаше и да го назнача за министър. Мащабните връзки между главния секретар на МВР и мастити контрабандисти е подигравка с държавността. Миналата година от ПП-ДБ настояваха да освободя главния секретар на МВР, като доводите им бяха, че имат право на свой човек на поста, за да могат да реализират своите политики. Днес виждаме как са ги реализирали. Умилителни са опитите на г-н Денков да оправдае с незнание близостта на главния секретар с тези хора. Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого ходиш на луксозни курорти, с кого влизаш в сауната, от кого получаваш скъпи подаръци", попита президентът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook