Радиото на Югозапада навърши половин век

12/12/2023 10:29 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Радио Благоевград празнува 50 години. На 11 декември 1973 година точно в 14.30 часа в ефира за първи път прозвучава сигналът, създаден по мотиви на песента "Пирине, Пирин планино".

БНР- Благоевград стартира с 80-минутна собствена програма. От 2008 година излъчва разнообразна 24-часова информационно-музикална програма, която ефирно покрива областите Благоевград, Кюстендил и Перник. Тя включва новинарски емисии, актуални, дискусионни, образователни, музикални, културни, младежки, спортни и развлекателни предавания, както и емисия за хора в неравностойно положение.

От началото на 2006-та, програмата на регионалната радиостанция звучи и онлайн в интернет. Основната цел на екипа на Радиото е да запазва и развива доверието в обществената медия чрез обективност, точност, динамичност и висок професионализъм в работата си. Снощи се състоя грандиозен концерт в Драматичния театър. Официални гости бяха колеги, кметове, общинари, държани управници. Журналистите приаха подаръци и поздравителни адреси от общественици в региона и страната. Ансамбъл "Пирин" пя и танцува в чест на БНР-Благоевград и половинвековния юбилей. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook