Радостин Василев принуден да запише актива на ПП и ДБ

29/05/2023 11:33 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Прокуратурата разследва загадъчно изнудване на Радостин Василев. Държавните обвинители са се самосезирали по разпространена в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъпление по чл. 143, ал. 1 от НК спрямо депутата Василев.

"Прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за това, че на 25 май в София, Р. В. е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване. На 26.05.2023 г. Р.В. е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство. Разследването по случая продължава. В случай, че бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура", гласи съобщението от СРП.

До момента Радостин Василев не е се е оплаквал публично, че е изнудван или заплашван. Той е под охрана, поставена от прокуратурата, тъй като има заплаха за живота му. Самият Василев се разследва за принуда, заради което и главният прокурор Иван Гешев поиска свалянето на депутатския му имунитет преди повече от месец.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook