Разбиха канал за марихуана в Кюстендилско

29/03/2021 16:28 0 Коментирай

Около 5 килограма марихуана са открили и иззели кюстендилски полицаи.

пакетите с наркотичното вещество били в тайник на резервоар на автомобил "Мерцедес". На ГКПП-Гюешево митническите служители са демонтирали задните седалки на автомобила и са установили тайника. В резервоара имало 17 пакета. При извършения полеви наркотест съдържащото се в тях вещество е реагирало положително на коноп (марихуана). Общото тегло на дрогата е 4,757 кг.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил е задържан македонецът С. Д. от е задържан за срок до 72 часа.

С. Д. заявил, че преминава през България транзитно, като крайната му дестинация е Турция. С постановление на разследващия орган С.Д. е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК – пренасяне през границата на страната на високорискови наркотични вещества. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Към настоящия момент е установено, че обвиняемият е осъждан в Македония. Предстои Окръжна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook