Раздават храни на бедни и пенсионери

18/09/2021 16:29 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

БЧК стартира кампания за подпомагане с храни на бедни, пенсионери и други уязвими българи. Съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи. От 20 септември започва раздаването на 5465 тона храни.

Хранителните пакети са за 550 962 граждани. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло над 17 килограма, а тричленните и по-големите семейства - по един голям хранителен пакет с общо тегло 27,690 килограма.

Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и риба.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 309 временни пункта в цялата страна и ще продължи до 19 ноември. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и Управляващ орган на Оперативната програма.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook