Раздават пари в ОбС- Банско

26/05/2022 09:23 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Общинските съветници в Банско гласуват за по-високи заплати на кмета Иван Кадев и на колегата му в Добринище Китан Галчев. С ново възнаграждение ще е и управникът на село Филипово Феим Молла.

По време на заседание днес местните народни избраници отпускат стипендии за даровити деца. В списъка са Здравка Парапунова, Ивана и Ивона Малчови, Георги Чолев и още двама техни съученици. Децата са с временно материално затруднение, казаха от ОбС. В рамките на сесията ще се утвърди паричната сума. Ще се стимулират финансово и ученици, които са с отличия в науката, изкуството и спортапо общинската програма "Децата на Банско".

Пари получава и Катрин Гемкова - гордостта на Банско. Шампионката заслужено взима финансова награда за постигнати резултати. Таекуондиската Катрин има две светотви титли.

Съветниците ще разгледат и план за действие в изпълнение на Областната стратегия за приобщаване на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходни на ромите ситуации.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook