Разгоря се във втора махала над Сенокос

01/08/2024 21:29 0 Коментирай

Четири къщи са изгорели по време на пожара в симитлийското село Сенокос. Няма пострадали хора, обявиха от ЮЗДП-Благоевград. Унищожените постройки са в махала "Калайджийска"

Има опасност и за имоги в махала "Димовци" заради появилия се вятър. На място има два пожарни екипа, както и горски служители. Верижна техника ще направи просеки, за да бъде ограничено разпространението на пожара. Очакват в Сенокос да пристигне и булдозер, който правеше просеки за пресичане на пожара в Малешевска планина. На място са над доброволци от района на Симитли и Кресна.

Военен хеликоптер също се включи в потушаване на пожара.  Хеликоптер на военновъздушните сили също пристигна в района на село Сенокос, за да помогне при гасенето на пожара. Пред медиите областният управител в Пиринско Георги Динев заяви, че само една жена е била евакуирана от полицейски служители.

Динев съобщи още, че пламъците усилено вървят към гориста местност. Теренът е много стръмен. Дано да се удържи фронтът тази нощ, коментира директорът на ЮЗДП Валентин Чамбов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook