Разкриха благоевградски измамник

10/11/2023 15:05 0 Коментирай

31-годишен благоевградчанин е съучастник в схема за телефонни измами. Разкрили са го служители на ГД "Национална полиция", в съучастие с криминалисти от Сандански и Благоевград. Името му се укрива от криминалистите на този етап.

Паднал е в капана след две акции за събиране на парични суми от възрастни хора. Действал е по познатия сценарий – "търсене на пари за спешна операция на роднина“. По тази схема пенсионерка е предоставила 5000 лева, а на 31 октомври, възрастен мъж е дал 18 000 лева за златен пирон на негова роднина.

В хода на оперативни действия разследващите влезли в следите на евентуалния извършител и насочили усилия за събиране на достатъчно доказателства за престъпната му дейност, подкрепени от сигнал, получен от гръцките власти. Там той бил установен като участник в телефонна измама, извършена в гр. Катерини на 3 ноември 2023 г. за сумата от 25 000 евро. Бил е задържан непосредствено след извършеното престъпление, а 5 дни по-късно – освободен. При влизането му в страната своевременно е създадена организация за неговото задържане. Материалите са докладвани на Районната прокуратура в Сандански. Задържаният е привлечен като обвиняем и с постановление на наблюдаващ прокурор му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook