Разкриха инвестиционни намерения за "Картала" и "Бодрост"

03/11/2022 16:14 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Концесионерите на ски курорта "Картала" представиха бъдещите си инвестиции на обсъждане в Община-Благоевград.

Предвижда се изграждане на седалков лифт, влек на билото, нова писта, една по основна структура като леглова база и малки вилни сгради, които са допустими по Закона за горите. Ще се направят пътища за достъп, транспортни, ВиК и ел, трасета. Всичко товаще се съобрази с разпоредбите на член 75 и член 77 от Закона за горите и член 124 от Закона за устройство на териториите.

Строителството ще е на етапи. Първо предстои промяна в общия устройствен план, ПУП-ове, план за регулация. Инвеститорите обещават това да не засегне  голяма част от горските масиви. Ще се вложат около 30 милиона лева.

В срещата за развитието на ски център „Картала“ основният акционер в „Прима инвест БГ“ ООД и управителят на дружество "Армако" обявиха и намеренията си за зоната, намираща се в местността „Бодрост“.

Владимир Александров, изпълнителен директор на „Армако“ и управител на „Прима инвест БГ“ ООД коментира, че преди няколко години с голямо желание са придобили този актив, въпреки че това, което са заварили е било в много лошо състояние. С преки инвестиции от 11 милиона лева са успели да стабилизират ски центъра.

"Това, което се предвижда е изграждането на нови писти, нощно осветление, паркинг с 300 места, нови лифтове и влек, леглова база. Освен това се планува превръщането на курорта в целогодишно място за развитието на туризъм чрез изграждането на различни видове атракционни, които да се ползват през летните месеци, както от деца, така и от любителите на велосипедния туризъм", посочи Владимир Александров.

„Курортът има предпоставки за развитието на целогодишен туризъм. Може да се развие много добър стратегически център за планински туризъм. Ски център „Картала“ е стратегически обект за целия регион. Предвиждаме изграждане на нови ски писти, съществуващата в момента е 5 километра. Ще се разкрие и нова леглова база.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook