Разкриха нелегална сеч след снимки в социалната мрежа

02/06/2020 09:32 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

В близост до дърводобивен обект е констатирана незаконна сеч и транспортиране на 26 дървета от смърч и бял бор с общо количество 56 кубика строителна дървесина.

В девет от подотделите не е извършвано почистване на сечището успоредно с извеждането на сечта в Рила. В два подотдела е установено наличието на отсечени дървета, закачени за други стоящи съседни дървета, които представляват реална опасност за работещите в обекта. Проверяващите установяват в един от проверените обекти отсечени изсъхнали и пречупени дървета, които не са инвентаризирани и отразени в документите. Направена е и просека, която не е заложена в технологичния план на сечището, което е в района на лесничейството в Самоков.

Във връзка с публикувана информация в социалните мрежи за нарушения служители на ЮЗДП-Благоевград извършиха обстойна проверка на изнесените твърдения. Инспектирани са общо 16 подотдела, предоставени на фирми за добив на дървесина след проведени процедури, както и товарни автомобили, транспортиращи дървесина.

Предприети са действия за установяване на хората, извършили сечта на описаните 56 куб. метра дървесина. На нарушителите са съставени 6 акта. В 7-дневен срок актовете ще бъдат предоставени за издаване на наказателни постановления, информираха от ЮЗДП.

Не са открити нарушения при транспортирането на дървесина. Всички проверени товарни автомобили са с регистрационни табели и разрешителни за достъп до горски територии.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook